Knallend het jaar uit met Carbid Team Metslawier

Dit jaar valt oudejaarsdag op 31 december 2017.
Mocht u op deze ochtend al om een uur of 5 trillend op uw benen naast uw bed staan, dan betekent dit dat Carbid Team Metslawier is losgegaan!

Het team dat elk jaar de laatste dag van het jaar knallend afsluit voor Metslawier is alweer druk bezig met alle voorbereidingen. Dit jaar wordt alweer het 5-jarig bestaan van het team gevierd. Dit wordt opgeluisterd met een officiële naam voor deze groep kanonniers. Waar ze altijd ‘de oudjaarsploeg’ of ‘de carbidsjitters’ werden genoemd, gaan ze vanaf nu officieel door het leven als Carbid Team Metslawier. Dit is een hele mond vol en dus zullen ze ook vaak met de initialen CTM genoemd worden.
De festiviteiten zullen ook dit jaar weer plaatsvinden op het evenemententerrein achter de tennisbaan. Dit jaar zal er een extra grote tent geplaatst worden, welke vanzelfsprekend weer goed verwarmd zal worden. Wie dan toch nog op zoek is naar warmte kan de leden van het team verzoeken om een intieme knuffel (zonder een #metoo-melding aan je broek te krijgen overigens) óf om een gratis bakje koffie.

Graag ontvangen wij u op 31 december 2017 vanaf 10:00uur op het evenemententerrein om een knallend uiteinde van dit jaar te realiseren.

Opvallend de afgelopen jaren is de constante groei in het aantal leden van CTM. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, is er opnieuw vers en jong bloed aan het team toegevoegd. Het team is altijd op zoek naar ‘explosieve types’ om het team te versterken. Dus voelt u zich geroepen, vraag dan Douwe Wytze of Ruben even naar de mogelijkheden en toelatingseisen.

Waar er eindelijk weer geld in defensie wordt gepompt, zo wordt er al jaren geld in het artilleriegeschut van CTM gepompt. Het arsenaal is, mede door bijdrage van sponsoren, alwéér uitgebreid en bereikt inmiddels proporties waar Kim Jong-Un jaloers op is. Met gezellige muziek op de achtergrond zullen er gedurende de hele dag schoten worden gelost door de mannen van CTM. Het enige wat u nog hoeft te doen is er een gezellige dag van maken. Ook is het te adviseren om niet in de baan van een schot van CTM te gaan staan. Maar dit wordt u ook bijna onmogelijk gemaakt, want veiligheid hebben de mannen hoog in het vaandel staan. De gehele dag is er volop eten en drinken verkrijgbaar in de tent. De mannen zijn zich ervan bewust dat dit voor veel mensen de laatste keer is dat ze zich ongegeneerd kunnen laten vollopen en volproppen, alvorens op 1 januari 2018 de goede-voornemens-diëten weer beginnen.
Vergeet vooral niet om voldoende alcoholische versnaperingen tot u te nemen, want u kent vast en zeker het oud Friese gezegde:

“Sjitte jo op Âldjiersdei mei in lit as in bal, drink dan net te min alcohol.”

Graag ontvangen wij u op 31 december 2017 vanaf 10:00uur op het evenemententerrein om een knallend uiteinde van dit jaar te realiseren.